Rapport från ett besök på Ukulele Festival of Scotland 2018

Barbro och jag är precis hemkomna efter vår tredje ukulelefestival i Storbritannien. Alla tidigare festivaler har varit bra men denna, Ukulele festival of Scotland, överträffar de två första. Omfattningen på festivalen är imponerande. Över 650 deltagare, över 60 artister och lika många volontärer men det som imponerar allra mest är den vänliga och inbjudande atmosfären. Skottarna tar verkligen hand om sina besökare och all organisation verkade fungera klockrent.

Här kan man lära av mästarna som utöver att vara fenomenala ukulelespelare ofta också är förträffliga pedagoger. Jag vågade mig in på ett seminarium som leddes av James Hill och trots måttliga kunskaper i engelska och att alla spelar med c-stämda instrument gick det utmärkt att följa med.

När vi lämnade festivalen var vi helt utpumpade, nej fel, vi var helt uppfyllda med den där känslan man kan ha efter en bra kväll på ukuleleklubben. Känn den känslan och fyrdubbla den så får du en aning om hur festivalen i Skottland kändes. Nej, gör inte det förresten, res dit nästa år istället.

Jag bifogar några bilder och ett medley som är fotat resp. inspelat med min mobil för att ge er en aning om vad som tilldrog sig under festivalen.

Det finns mycket mer att hämta på facebooksidan: https://www.facebook.com/ukulelefestivalofscotland/

samt på festivalens  hemsida:  https://ukulelefestivalofscotland.co.uk/  där man redan nu kan köpa biljetter till nästa års festival.

/Hans Alvebratt


Några av konserterna hölls i en kyrka (Crichton Church) inom festivalområdet.


Ukulelespelare i Crichton Church


Konferencier Paul L Martin


I denna byggnad (Easterbrook Hall) hölls de största konserterna


Dumfries egen ukuleleklubb på scen


Stuart Fuchs en suverän musiker


Det fanns mängder av ukulele att köpa


James Hill och Anne Janelle


Peter Moss


Mera allspel


Lägg märke till högerhanden


Ukus in Fabula


Digga digga Duo till vänster tillsammans med Ukulelezaza


Opera-Lele


Final


Mera final

Ljud: Medley från festivalen

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.