En majkväll att minnas

Fredagskväll den 22 maj på Bio Roy. Nästintill fullsatt. Och vilken kväll det blev för oss ukulele-diggare. Först ut var Tobias Elof. En mycket musikalisk och tekniskt duktig artist från vårt grannland Danmark. Flera av hans låtar är inspirerade av folkmusik. Vi väntar med spänning på hans nästa skiva som är på gång.

Mingelpaus och sedan var det dags för James Hill och Anne Janelle. Som bjöd på en mycket varierad reportoar. Allt från traditionell sång framförd a capella till riviga jazz- och pop-låtar. Eftersom jag personligen mest tittat på Youtube-klipp med James tidigare, har jag missat att de båda är kvalificerade sing songwriter’s. Och att Anne är både fantastisk sångerska och bas-/cello-spelare.

Vi som älskar James’version av Billie Jean fick också vår önskan uppfylld. Avslutningsvis spelade alla tre tillsammans, bl a “uke talk” som ni kan ta del av här:

Ett stort tack till Pelle som initiativtagare till den här konserten! Och tack också till personalen på Bio Roy, ni skötte er utmärkt.

Text: Göran