Kategoriarkiv: Okategoriserade

Information från styrelsen 2020-09-10

Till medlemmarna i Ukuleleklubben
Styrelsen har nu haft ett första möte efter sommaren och vill på detta sätt informera er medlemmar om vad som beslutades på detta möte, men vi vill börja med att tacka ”17.17” och ”Ännu ett band” som med stort engagemang och spelglädje gjorde att det blev så trevligt på Ukulelens dag i Slottsskogen den 23/8.
Följande beslutades på mötet:

  • Styrelsen beslutade att vi inte kommer att arrangera några klubbträffar under hösten. Vi ser inte det som lämpligt eller säkert att arrangera spelningar inomhus, under pågående Corona epidemi.
  • Styrelsen avser att arrangera ett ”Adventsspel”, med glögg, i slottsskogen om vädret tillåter. Tidpunkt för detta är söndagen den 6:e december kl 13-15. Styrelsen tar gärna emot förslag på lämpliga programpunkter eller förslag till bidrag till Öppen scen.
  • Styrelsen sonderar lämpliga lokaler, som ersättning för Backa Folkets Hus. Vi har dock inte bestämt var vi skall försöka boka in oss och vi har således inte bokat någon lokal för kommande träffar. Skälet är givetvis att vi inte vet när det kan bli lämpligt att återuppta klubbträffarna. Vi följer eventuella förändringar i Folkhälsomyndighetens rekommendationer, för vår typ av verksamhet (sång inomhus).
  • Eftersom föreningen haft låga utgifter under 2020, så kommer  styrelsen att lägga ett förslag till Årsmötet att medlemmar som betalt årsavgiften för 2020, skall få gratis medlemskap för 2021. OBS detta är inget beslut utan det är något ni medlemmar kommer att få ta beslut om på Årsmötet.
  • Styrelsen kommer att kalla till ett årsmöte i början av 2021. Tidpunkt och form för detta årsmöte kommer att meddelas senare.

Vi  önskar er alla en trevlig höst och så får vi se fram emot kommande ”Adventsspel”!
Hälsningar
Styrelsen i Ukuleleklubben, 10:e September 2020

Klubbträffen 19/9

Hej ukulelister och music lovers-fans

Klubbträffen den 19 september

På höstens första klubbträff i Backa F. H. stog ROGG ’Rockulele Orchestra of Great Gothenburg’ på scenen. ROGG-arna drog in som en högljutt dunkande stormvind med en sättning av ukkar, mandolin, dragspel, munspel, fiol, kazoo, trumma m.fl. småinstrument. Den breda ljudbilden, pedagogike och scenglädjen visar på en ny musikalisk väg för våra klubbträffar. Nåja, några kanter bör dock ruggas bort. Tack alla ni 14 roggare, Suss och herr W. med basrösten … hoppas att ni intar scenen snart igen!

Kvällen innehöll utöver musik och sång …

– Ordföranden har ordet.

Lokalfrågan togs upp igen. Vår klubb samt alla andra föreningar m.fl. som hyr lokaler i Backa folkets hus är uppsagda fr.o.m. årsskiftet. Några klara besked om vad som ska gälla för oss i framtiden går ej att gå från kommunens förvaltningar. Styrelsen arbetar med frågan och Dina förslag om alternativa lokaler är välkomna.

Vinnare av låttävlingen

Till låttävlingen som utlystes till ’Ukulelens dags 140-årsjubileum’, inkom två förslag. Till vinnare utsågs Jonas S. med låten – Fyra sttängar räcker gott.

Jonas tackades av vår ordförande och fick ett gott restaurangbesök som pris. Video finns som nr 2 i inlägget videocollage nedan.

– Öppen scen

De nygamla spelreglerna för Ö.S. är en låt per artist/ grupp. Herrarna Bo, Morgan, Arild och Jonas förnöjde oss. Se videos.

– Öppna spelkvällar

Alla ukulelister, music lovers och hungrigt törstiga vänner är hjärtligt välkomna till John Scötts pub på Avenyn 15. Andra våningen.

Vi ses på kvällen måndag den 7 oktober. Tag med ditt instrumen och en låt som du kan sjunga för dina spelkompisar.

Till sist Tack alla ukulelevänner som tillsamman skapade denna minnesvärda kväll / Magister Heinz

Länken nedan går till Facebookgruppen Göteborgs ukulelevänner. Där finns ett collage av videofilmer från kvällen.

https://www.facebook.com/groups/330281020662869/permalink/907854479572184/?sfnsn=mo

Jonas S. med vinnarlåten Det räcker gott med fyra strängar.Göteborgs ukuleleklubb 19/9 2019.

Slået op af Harald K. Rustad i Mandag den 23. september 2019
Jonas med vinnarlåten.hurra

ROGG-tåget drar igång…Ukkeklubben 19/9 -29

Slået op af Harald K. RustadMandag den 23. september 2019

Två ukulelister på ”Öppen scen” 15/3

Ukuleleklubbens öppna scen är ett populärt och viktigt inslag på våra klubbträffar.  Här får scendebutanterna sin första duvning med den vänligt förlåtande publiken, ty alla vet hur det känns när man kanske för första gången i livet spelar och sjunger för en 100-hövdad publik.

Denna klubbträff den 15 mars 2018 uppträdde två scenveteraner. 

Christel B. med sin vackra altröst  …

Göran L. med sin fyndiga text …

Snabba nyheter finns på …!!!…:)

Hej alla ukulelister

De senaste nyheterna från styrelsen  och medlemmarnas  inlägg och diskussioner, hittar du på Facebook- gruppen …

”Göteborgs Ukuleleklubbs Vänner”

Gruppen är offentlig och alla ukulelevänner är hjärtligt välkomna att gå med – och delta i våra ibland ganska nördiga ukke- och musiksamtal.  / MVH Heinz:)

Ps Om du söker en ukke-träningskompis kan du kanske hitta en spelvän  i vår grupp. Själv ar jag fått flera spelsugna blues-kompisar 🙂

Länk: https://www.facebook.com/groups/330281020662869/