Kategoriarkiv: Klubbminnen

I begynnelsen varde ukke, del 3

Tredje och (hittills?) sista delen av Jonas Svenssons klubbminnen.

NYTT ÅRTUSENDE (det andra i ordningen-eller är det verkligen det…?)

Povel Ramel var sen tidigare utsedd till hedersmedlem i klubben, nu fogades Thomas Allander till den skaran. Organisation börjar visa sig, t ex har man programråd för klubbträffarna-en succé från start, medlemsmatrikel med adresslista sätts samman, websidan förändras mm.

Fortsätt läsa I begynnelsen varde ukke, del 3

Minnen, låt oss ägna oss åt minnen…

Om nån nu råkat missa detta så firar vi, Ukuleleklubben, 20-årsjubileum i år. För oss ”yngre” medlemmar kan det vara intressant att få ta del av vad som hänt under åren.

Allas vår Jonas Svensson har samlat på sig material som vi vi har fått ta del av, bl a samtliga nummer Ukulelebladet. Arbete pågår för att skanna in och komplettera vårt klubbarkiv. Jonas har också skrivit en personlig historik om klubbens aktiviteter under de första  åren. Den kommer nu att publiceras uppdelad i tre avsnitt här på hemsidan.

Men DU kanske också har klubbminnen som du vill dela med dig. Skicka dessa eller kontakta oss då via mejladressen mejltill@ukulelegbg.nu.

För att hitta dessa återblickar lättare lägger vi till en ny rubrik i ”vänster”-menyn: Klubbminnen.

Text: Göran

Minifestival i Slottskogen 23 augusti


Detta års festival ägde rum fredagen den 23 augusti, alltså på den Internationella Ukuleledagen. Platsen var Slottsskogsteatern vid Björngårdsvillan.

Resurserna vad gäller antal personer som deltog i planering och genomförande var begränsade jämfört med föregående års festivaler. Men dessa förutsättningar till trots blev detta en dag att minnas för många av oss. Detta tack vare viktiga ingredienser som bra väder, professionellt support till scen och ljud från personalen i Slottskogen, en stjärn-konferencier och klubbartister som bjöd på sig själva. Naturligtvis också våra underhållande gäster Rytmgubbarna och Vier Brillen. Och det viktigaste av allt: en positiv och engagerad publik.

Klubbstyrelsen vill speciellt tacka Morgan Kollberg samt Magdalena och Nils-Gunnar Pehrsson för deras medverkan i festivalkommittén.


Bilder från Festivaltåget

Fler bilder här!

Bilder från Slottskogteatern

Fler bilder här!

Videos
(tack Gunilla Andersson!)

Kubbarna – Brittas restaurang

Kubbarna – När det våras ibland bergen

Mölndalsgänget – Peta in en pinne i brasan

Love hurts – Rebecka, varför kommer du alltid för sent?

Ukuleleklubben – When the saints go marching in

Morgan och Lennie – Maria Maruschka

Nisse och Lena – Wild rover

Fem på prärien – Tunna skivor

EnPåG – Hisingen, där vill jag va’

Hots in hat har leverat en egen film från sitt framträdande.
Hot in Hats Ukulele festival Göteborg 2013

Övrigt
Kvällens allsångshäfte.

Länk till Vier Brillens hemsida