Mölndalsgruppen – ett kärt återseende i februari

För de som varit med på våra klubbträffar de senaste åren är säkert Mölndalsgruppen ett välkänt och uppskattat inslag.  Jag var lite nyfiken på hur de startade och deras aktiviteter. Och fick följande intressanta redogörelse av Inga Woldtz, gruppens ledare:

För sju år sedan vid ett månadsmöte i SPF (Svensk pensionärsförening) hade jag med 2 ukulelar, haffade killen som skulle uppträda, och körde Broder Jakob.

Därefter frågade jag om några var sugna på att prova på. Det blev en nybörjargrupp på 5 personer och efter hand fler och fler. Nu är vi drygt 30 personer.

Låtvalen är det nog jag som står för, men även gruppen kommer med förslag. Favoriter är väl lite allt möjligt, mest engelsk pop och rock, men även svenska visor.

Vi spelar och tränar på ett äldreboende, Fässbergshemmet, varje fredag mellan 10 och 12. Lite uppehåll över sommar och jul. Fässberghemmets storstuga rymmer alla plus att de boende även kommer och sjunger med eller lyssnar. I gengäld betalar vi ingen hyra. Vi driver det som en cirkel genom Studieförbundet Vuxenskolan Mölndal.

Vi har fantastiskt roligt. Det är en fröjd att så många medlemmar är så musikaliska. Vi tränar in lite stämmor och finesser på ukulelen. Liksom i Ukuleleklubben bör man kunna minst tre ackord för att ha nån behållning  av att vara med oss. Det finns även en kurs att gå. Den leds av en av våra deltagare.

På klubbträffen nästa vecka bjuder Mölndalsgruppen på ännu ett program.

Text och bild: Göran